Emzin

Zavod za kreativno produkcijo Emzin je nepridobitna organizacija, ki od leta 1995 aktivno in kontinuirano deluje na področju kulture in umetnosti. Osnovni koncept programa zavoda je preplet založniške, razstavne in izobraževalne dejavnosti ter drugih oblik promocije vseh zvrsti vizualnih komunikacij kot angažiranega ustvarjalnega odziva na aktualno dogajanje v sodobni družbi. Tako razstavni kot izobraževalni in založniški projekti vključujejo grafično oblikovanje, ilustracijo in fotografijo, pogosto tudi preplete posameznih zvrsti.

Predavatelji

Wade Goddard
fotograf in kurator

Wade Goddard

24. januar 2007, Cankarjev dom, Ljubljana

 

Wadde Goddard je govoril najprej na kratko spregovoril o etičnem kodeksu fotoreporterjev. Sledili je predavanje o elementih, ki sestavljajo fotografsko zgodbo, pa naj gre za prijavo za World Press Photo, ki obsega dvanajst fotografij, ali za fotografsko zgodbo z več kot tridesetimi fotografijami za razstavo ali knjigo. V zaključnem delu je odgovarjal na vprašanje, kaj pričakovati pri organizaciji razstave, ter govoril o prodaji printov in pripravi printov z omejeno naklado.

 

Wade Goddard je rojen leta 1969 na Novi Zelandiji. Leta 1992 je prišel v bivšo Jugoslavijo, da bi se poskusil kot fotoreporter, in v sebi odkril strast tako do poklica kot do regije. Naslednje desetletje je pokrival dogodke v bivši Jugoslaviji za številne tiskovne agencije, časopise in revije, med drugim za Reuters, The New York Times in Newsweek. Zadnja leta vodi razstavni center v Dubrovniku, kjer so na ogled dela mednarodnih fotografov, ki pokrivajo vojne in konflikte po vsem svetu. Fotografije na razstavah niso njegove, vseeno pa se mu namen njegovega dela zdi nespremenjen. Še vedno želi javnost seznanjati s pravim obrazom vojne in oboroženih konfliktov in ji posredovati sporočilo, da vojna ni kratka, čista, pravična ali usmiljena, ampak brutalna in neizprosna.

Emzin
zavod za kreativno produkcijo
, Metelkova ulica 6,
1000 Ljubljana
t: +386 (0)1 430 35 44
f: +386 (0)1 430 35 40

© Emzin in avtorji