Emzin

Zavod za kreativno produkcijo Emzin je nepridobitna organizacija, ki od leta 1995 aktivno in kontinuirano deluje na področju kulture in umetnosti. Osnovni koncept programa zavoda je preplet založniške, razstavne in izobraževalne dejavnosti ter drugih oblik promocije vseh zvrsti vizualnih komunikacij kot angažiranega ustvarjalnega odziva na aktualno dogajanje v sodobni družbi. Tako razstavni kot izobraževalni in založniški projekti vključujejo grafično oblikovanje, ilustracijo in fotografijo, pogosto tudi preplete posameznih zvrsti.

Emzin: Pot, potovanje (razprodano)
Emzin: Pot, potovanje (razprodano)
Uredništvo

Metka Dariš
glavna urednica
Dušan Dovč
odgovorni urednik
Jasna Rackov
direktorica trženja
Irena Weber
sourednica teme

Emzin: Pot, potovanje (razprodano)

Letnik: X, številka: 3–4, December 2000

Potovanje, sprememba prostora, pomembno definira celotno družbo. Kako potovanje spreminja fizične in »psihične« dimenzije sodobne družbe, so v tematski številki razmišljali sociologi, antropologi, filozofi, teoretiki novih tehnologij, umetniki, literati … Na pot smo se odpravili z izkušenimi popotniki, ki jim pot pomeni način življenja; s popotniki, ki se na pot odpravljajo zaradi zaslužka; s popotniki, ki potujejo zaradi umetnosti; in ne nazadnje s popotniki, ki so najraje doma.

 

V tej številki so sodelovali

Boris Cavazza, Bogomil Ferfila, Alenka Kobolt, Irena Šumi, Gianna (Danev) Djaba, Svanibor Pettan, Bojan Baskar, Pavle Jakob, Tepilit Ole Saitoti, Marija Mojca Pungerčar, Svetlana Slapšak, Alenka Janko Spreizer, Irena Weber, Saša Zlatkovski, Aleksander S. Ostan, Rene Rusjan, Jelka Šutej Adamič, Boris Gaberščik, Maja B. Jančič, Nina Kozinc, Eva Marn, Milan Pajk, Vesna Teržan, Jana Valenčič, Vlado Škafar, Ana Košir, Slavimir Stojanović, Aleksandra Vajd, Klavdij Sluban, Tomaž Perme

Iz vsebine

Podpora

Emzin
zavod za kreativno produkcijo
, Metelkova ulica 6,
1000 Ljubljana
t: +386 (0)1 430 35 44
f: +386 (0)1 430 35 40

© Emzin in avtorji